Sanal SMS Onay Nedir

Sanal SMS Onay Nedir

  • Sanal SMS onay nedir diye baktığımızda güvenlik sisteminin bir parçası olan ve günlük hayatta birçok kez kullanmış olduğumuz SMS onayı kişisel verilerimizi, hesaplarımızı korumak için düzenlenmiştir. SMS onayı sanal numara kullanarak, kendi özel numaramızı kullanmadan kişisel hesaplarımızı yönetme fırsatı verir.

Kişisel hesapların yabancı şahısların eline geçtiği durumlarda yapacağı işlemleri engellemek için oluşturulmuştur. SMS onay seçenek olarak değil zorunlu olarak sunulur.

SMS onayı günlük hayatımızda birçok alanda kullanılmaktadır. Alışveriş siteleri, müzik uygulamaları, sosyal medya, mobil bankacılık gibi birçok alana girişte önümüze SMS onayı gelmektedir. Çünkü girmiş olduğumuz tüm bu sitelerde kişisel verilerimiz yer almaktadır. Siteler ise güvenliği sağlamak adına SMS onayına başvurmaktadır. Bu sitelere giriş yaparken telefonumuza gelen tek kullanımlık olan kod kullanırız. Bazı siteler yine benzeri bir uygulama olan e posta onayı da istemektedir. E posta onayı da SMS onayı gibi aynı görevi üstlenmektedir.

Sms Onay Ne İşe Yarar?

  • SMS onayı nedir araştırmalarında karşımıza çıkan kişisel numaraların yerine belli bir operatöre bağlı olmaksızın kullanılan numaralardır. Sanal mobil onay aynı zamanda dünyanın her yerinde kullanılabilmektedir. Genellikle kullanım süresi 30 dakika ile 5 dakika arasında sürmektedir. SMS onayı kişisel veri ya da kişisel hesap olan her türlü platformda kullanılabilir.

Sms Onayı Nasıl Çalışır?

Sms onayı nedir sorusunun cevabı SMS onayı kişisel verilen korunmasını sağlayan bir güvenlik sistemidir. Basit bir sistem olan SMS onayı, siteye üye olmakla başlar. Bakiye yükledikten sonra onay kodu için ülkeyi seçmeniz gerekir. Daha sonra üyeliğiniz ana sayfada çıkacaktır. Numara hazır duruma geldikten sonra kullanmak istediğiniz platforma giriş yapmak için oluşturduğunuz tek kullanımlık olan Mobil onay kodunuz girmeniz yeterli olacaktır.

  • SMS onay aynı zamanda ücretli bir sistemdir. Platforma ve ülkeye göre ücret değişkenlik göstermektedir.  Mobil onay kodu gelmemesi durumunda ise bakiye hesabınıza tekrar geri aktarılmaktadır.

SMS onayı sistemini oluşturan birçok platform bulunmaktadır. Benzer seçenekler sunan bu platformlarda bazı farklı kriterlerde yer almaktadır. En çok tercih edilen hesapları daha da güvenilir kılmak için sunulan 3D güvenlikli ödeme sistemidir. Ayrıca SMS onayındaki hız süresi oldukça önem arz etmektedir

 


20/04/2022 23:44:09